ODTÜ Biyolojik Bilimler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem liderliğinde, ODTÜ Teknokent şirketlerinden NANOBİZ Teknoloji A.Ş., Savunma Sanayii Başkanlığı desteğiyle geliştirilen yüksek hassasiyetli moleküler test olan LAMP4U kitleriyle Covid-19 tanısı sahada ve hızlı olarak yapılabilecek. Direkt hastadan alınan örneklerle çalışacak olan sistem, 60 dakika altında verilebilen testin sonucunu anlık olarak cep telefonları üzerinden kayıt altına alabiliyor (https://basinda.metu.edu.tr/2020-04-11/1730935)

ODTÜ Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren 23 kişilik araştırma ekibinden oluşan Inofab tarafından geliştirilen solunum fonksiyon testi Spirohome, KOAH ve kistik fibrosis hastalarının akciğer değerlerini rahatça ölçmesi ve takip edebilmesi için tasarlandı ve hastaların hastaneye gitme sıklığını azaltmayı hedefliyor (https://basinda.metu.edu.tr/2020-04-21/1743342 - https://basinda.metu.edu.tr/2020-04-21/1743343).

ODTÜ Tasarım Araştırma ve İnovasyon Merkezi (ODTÜ Tasarım Fabrikası), tüm dünyanın yaşadığı bu zor süreçte başta sağlık personelleri olmak üzere her bireyin yararlanabileceği çözümler üretmek üzere; bir çok kişinin kullanabileceği, üretebileceği ve isterlerse geliştirebileceği tasarımlar hazırladı (http://tf.metu.edu.tr/tasarim-covid19).

ODTÜ TEKNOKENT şirketlerinden 3D3 Teknoloji, Covid-19 salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zor günlerde,  3D Yazıcılarla üretilebilecek medikal parçalar, araç ve gereçlere acil olarak ihtiyaç duyacak hastaneler ve sağlık kuruluşları için gönüllü desteğe hazır olduklarını duyurdular.
(http://odtuteknokent.com.tr/tr/haber/salginla-mucadeleye-3d-baski-destegi)

ODTÜ TEKNOKENT şirketlerinden Büyütech, tasarım aşamasında olan termal kamera teknolojisi üzerine çalışıyor. Ürün bir termal kamera altyapısıdır. 32x24, 80x80, 320x240 pixellik seçenekleri mevcuttur. Şu anda tasarım aşamasındadır. Bütün ürünleri muadillerine göre fiyat avantajıyla üretimi hedeflenmektedir. Hali hazırda diğer kameralar için yerli malı belgeleri bulunmaktadır. Bu termal kameranın da tasarımı ve üretimi ülkemizde yapılmaktadır.
(www.buyutech.com.tr)

ODTÜ TEKNOKENT şirketlerinden Labris Networks, yeni nesil ağ güvenliği cihazları üretmektedir.
(www.labrisnetworks.com)

ODTÜ TEKNOKENT şirketlerinden Milvus Robotics tarafından geliştirilen SEIT-UV robotu, otonom olarak kapalı alanlarda UV-C dezenfeksiyonu sağlıyor. Üzerinde yer alan UV-C tüpleri sayesinde, hasta odalar,ı koridorlar, ameliyathane, yemekhane gibi ortamları tamamen otonom olarak dezenfekte edebilen robot son derece güvenilir ve emniyetli. Kurulumu ve kullanımı çok kolay olan robot, personel ile birlikte rahatlıkla çalışabiliyor.
(http://odtuteknokent.com.tr/tr/haber/salgin-hastaliklar-otonom-dezenfeks...)

ODTÜ TEKNOKENT şirketleri Bama Teknoloji tarafından geliştirilen roboDez robotu, ister uzaktan kumanda ister yarı otonom sistemi ile kullanılan sistem, insanlar tehlikeli maddelere maruz kalmadan kontamine yüzeylere uygun yoğunlukta dezenfeksiyon sıvısı püskürtür. Zeminlerde uygulanabilecek işaretçileri takip ederk, tamamlanacak görevleri günlük olarak gerçekleştirir ve çevresini algılayan ürünün akıllı alt yapısı, otonom kontrole yönelik sürekli geliştirmeye izin verir. 60x50x90 cm boyutları, olduğu yerde dönme ve sensörleri ile dar alanlarda çarpmadan serbestçe hareket eder. Manuel ve elektronik olarak hem sıvı hem de batarya durumu takip edilebilir, kartuşları kolayca değiştirilebilir ve harici batarya ile çalışma süresi saatlerce uzatılabilir. Çalışmadığı durumda rahat taşıma için tutma barları ile taşınabilir. Metrolar, işyerleri, otobüsler, uçaklar gibi mekanları dakikalar içerisinde arındırarak güne hazırlar.
(http://www.bamateknoloji.com/)


Son Güncelleme:
07/05/2020 - 22:27